-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Da li ste probali naan s bijelim lukom? Ukoliko niste obavezno probajte!
U zdjelu dodati brašno, prašak za pecivo, 1/2 male kašike soli, 3 kašike maslinovog ulja i toplo mlijeko.
Miješati dok se sastojci ne sjedine i dok se ne formira glatko tijesto.
Tijesto zamotat u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Bijeli luk oguliti i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Začiniti s 1 kašikom maslinovog ulja, šećerom i soli.
Peći 15 - 20 minuta ili dok se luk ne karamelizuje.
Tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova.
U svaki dio staviti jednaku količinu karamelizovanog luka, a zatim oblikovati lopticu.
Tijesto razvaljati i redati na pleh obložen papirom za pečenja.
Peći 3 - 5 minuta.
U manju zdjelu dodati 3 kašike maslinovog ulja i začinsko bilje. Izmiješati. Dobijenom smjesom premazati pečeni naan i poslužiti.
Naan s bijelim lukom
Sastojci
Follow The Directions
Da li ste probali naan s bijelim lukom? Ukoliko niste obavezno probajte!
U zdjelu dodati brašno, prašak za pecivo, 1/2 male kašike soli, 3 kašike maslinovog ulja i toplo mlijeko.
Miješati dok se sastojci ne sjedine i dok se ne formira glatko tijesto.
Tijesto zamotat u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Bijeli luk oguliti i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Začiniti s 1 kašikom maslinovog ulja, šećerom i soli.
Peći 15 - 20 minuta ili dok se luk ne karamelizuje.
Tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova.
U svaki dio staviti jednaku količinu karamelizovanog luka, a zatim oblikovati lopticu.
Tijesto razvaljati i redati na pleh obložen papirom za pečenja.
Peći 3 - 5 minuta.
U manju zdjelu dodati 3 kašike maslinovog ulja i začinsko bilje. Izmiješati. Dobijenom smjesom premazati pečeni naan i poslužiti.